STARTSIDE  |  SKJEGGEDAL VILT  |  SERVERING  |  VILLMARKSTURER
HYTTETOMTER  |  ANDRE GARDSPRODUKTER  |  KONTAKT

Villmarksturer

Villmarksvandring med kulturhistorie
Tur med guide over Skjeggedalsheia, fra Tovdal til Skjeggedal, langs den gamle ferdselsåren mellom dalene. Turen er på 8 kilometer i luftlinje og har en stigning på 300 meter og ned igjen. Det vil være guide med og vi går fra tett skog i dalbunnen til glissen furuskog med tidvis panoramautsikt ved vannskillet. På kanten mot Skjeggedalen, der utsynet til dalen åpenbarer seg, ligger rekker av førkristelige brudeléer. Dette er steinheller satt opp som dominobrikker, visstnok én for hver hest eller person i brudefølger, som har krysset denne tidligere hovedveien mellom dalene. Skikken er tatt opp igjen og vi passerer brudeléer av nyere dato. Turen inkluderer servering av spekemat. Egnet for større grupper i sommerhalvåret. Pris for tur med en guide er 2 100,- kr. I tillegg kommer eventuell transport. Enkel servering av mat fra Skjeggedal vilt koster kr 150,- per kuvert + drikke. Dette kan serveres enten på heia eller ved ankomst til Skjeggedal Sørgard.

Elgjakt
Her får du anledning til å delta under aktiv løshundjakt, men uten gevær. Kanskje du har planer om å begynne med jakt og ønsker erfaring eller du er bare nysgjerrig på hvordan elgjakt foregår og ønsker å oppleve et jaktlag på nært hold. Kun hele dagsturer fra 25. september til ut oktober. Dette er opplevelsen for den godt trente friluftsgjesten. Vær forberedt på å bære personlig utstyr en hel dag og stigninger på 400 høydemeter. Mulighet for 2 guider. En gjest per guide. Pris: 1 000,- kr per guide/dag.

Elglos
Opplev elg på nært hold mens elghunden holder den i stand med los. Dette er fortrinnsvis opplevelsen for deg som kanskje har jaktet elg før, men som ikke har erfaring med bruk av løshund. Eller kanskje du bare er nysgjerrig på hvordan elgjakt med løshund foregår. Dette kan også være aktuelt for den som har planer om å anskaffe løs elghund og er ute etter erfaringer med hundens arbeid. Turen foregår utenom båndtvangen og elgjakta og hundefører guider deg i elghundens arbeid med å finne elg. Hvis det blir stående los, har vi muligheten til å snike oss innpå elgen mens hundens bjeffing distraherer den. Hele eller halve dagsturer. Mulighet for 2 guider. Egnet for 1-5 gjester per guide. Det er større sjanse for å se elg, jo færre gjester per guide. Pris for halvdagstur, ca 4 timer: 1 000,- kr. Pris for heldagstur der en tar seg tid til lunsjbål, ca 8 timer: 1 500,- kr.

Villmarksvandring i urskogsområde
Vi tar deg med på guidet tur inn i Vereknuten barskogreservat. Dette er et av landsdelens større barskogreservater på rundt 17 500 da. Området domineres av gammel og stedvis svært grov furuskog. I disse skogene finnes kongeørn, hubro, elg, hjort, reinsdyr og rådyr. Høsten 2006 var det tilhold av bjørn på andre siden av vannskillet og ulv og gaupe holdt til her i januar 2007. Egnet for grupper eller enkeltpersoner. Pris for halvdagstur, 3-4 timer: 1000,- kr.

4834 Risdal + 47 37 03 73 03 post@skjeggedalvilt.com

Foto: Paul Mjåland