STARTSIDE  |  SKJEGGEDAL VILT  |  SERVERING  |  VILLMARKSTURER
HYTTETOMTER  |  ANDRE GARDSPRODUKTER  |  KONTAKT

Skjeggedal Vilt
Speket vilthjerte
Spekehjerte gjør seg godt som lettmåltid på hytta! Hjertene er saltet, lettrøkt og selges i små porsjoner på 30-200 g.

Spikk fliser og prøv med en iskald pils eller to til… Hvis du har god tid og skal gjøre det riktig avansert, kan du jo finne fram flatbrød og rømme.

Spekekjøtt
Kjøttet er saltet, lettrøykt, moderat tørket og modnet over lang tid. Fås vakuumpakket i stykker med forskjellig størrelse.

Tilberedes like fantasifullt som annen spekemat, men jeg holder en knapp på en enkel rett som passer fint til mange anledninger. Rull tynne skiver av spekekjøtt inn i potetlefse med et tynt lag urtesmør. Skjær den sammenrullede lefsa i mindre stykker og forsegle den med en tannstikke. Kan óg serveres med rømmedypp eller annen dressing. Egner seg til apetittvekker, forrett eller som småmat alene. Husk at lefse tørker fort og at dette derfor må stå godt tildekket fram til servering.

Gravet filét
Gravet filét er gourmetmat! Det fineste kjøttet plukkes ut og marineres i salt, sukker og krydder. Fås som ferskvare eller frosset og vakuumpakket i små stykker på rundt 200 g.

Serveres i løvtynne skiver (skjæres best i halvfrossen tilstand) på lefse eller flatbrød. Eller som middag med kokte poteter attåt. Uansett er det godt med tilbehør som rå løk, syltede agurker eller rødbeter, tyttebærrømme eller sennepssaus mm. Tyttebærrømme leges enkelt ved å blande tyttebær(syltetøy) og rømme i valgfritt forhold. F eks 1:4. Det er mange måter å lage sennepssaus på. Jeg vil anbefale et søk etter oppskrift på nettet.

Spekepølse
Pølsa er laget av viltkjøtt og tilsatt litt svin. Den er røykt, godt krydret med grovknust pepper og einebær, tilsatt melkesukker og startkultur. Spekepølsa er stappet i en delikat fibertarm med netting og fås vakuumpakket i hele og halve pølser, fra 150-300 g.

Spekepølsa med utpreget og litt pikant ettersmak, gjør seg kanskje aller best i spekematanretningen, framfor som pålegg på brødet.

Kjøttpølse
Dette er en kjøttpølse med kjøtt i! Pølsa er mager og grov av typen middagspølse og laget av viltkjøtt tilsatt litt svin. Grov konsistens sammen med krydder og den spesielle urteblandingen, gjør denne pølsa til noe helt utenom det vanlige. Her får en assosiasjoner til tyske pølsetradisjoner. Urtesammensetningen er funnet fram til gjennom utprøving av det hagen har å by på. Pølsa inneholder blant annet kvitløk, løpstikke og bjønnrot. Den er stappet i naturtarm og kokt. Fås som vakuumpakket frysevare med 4 pølser.

Tilberedes som annen kjøttpølse; trekkes i vann eller snittes og steikes i panna. Den er også verdt et forsøk i vanlig grønnsaksuppe eller i en litt sterk gazpacho-suppe. God til både middag, som ingrediens på koldtbordet og til grilling.

4834 Risdal  (+ 47) 37 03 73 03 post@skjeggedalvilt.com

Levering
Alle produktene selges fra gården og må hentes der. I tillegg blir det solgt på bondens Marked på Agder og via noen lokale dagligvarebutikker. Levering ved leilighets skyss til Arendal og omegn, kan avtales. Noen produkter går det også an å sende per post.
Oppgjør skjer kontant eller mot faktura. Priser på forespørsel.
Produktene kan fås av både hjort og elg, men vi fører ikke begge kategorier til en hver tid.

Pinnekjøtt
Pinnekjøtt av hjort er et spennende alternativ! Det tørkede kjøttet er saltet, lettrøkt og fås i pakninger på halve sider, som er nok til 2-3 personer. Pinnekjøtt av hjort har grøvre stykker og er mørkere i kjøttet enn lam. Fett er nærmest fraværende.

Tilberedes tradisjonelt med rørte tyttebær, stappe og poteter.